Echipamente Electrice - Medie Tensiune - Electroalfa
Loading...
Medie Tensiune 2019-06-21T10:59:38+00:00

Portofoliul de echipamente de medie tensiune include celule electrice pentru distribuția primară și secundară, posturi de transformare și puncte de conexiune, produse cu grad ridicat de complexitate și valoare adaugată mare.

Înalta funcționalitate a echipamentelor și gradul de siguranță în exploatare constituie atribute care au făcut ca produsele noastre de medie tensiune să se poziționeze în topul preferințelor clienților importanți de pe piața de profil.

Celulele electrice de medie tensiune în carcasă metalică, de interior, închise, cu simplu sau dublu sistem de bare, cu izolația în aer, sunt ansambluri modulare de aparataj electric, pentru curent alternativ, utilizate în rețelele de medie tensiune și reprezintă în perioada actuală soluția optimă în distribuția primară și secundară.

Acest tip de celule electrice sunt larg utilizate în sistemele energetice, atât pe partea de producere a energiei electrice, cât și pe partea de distribuție, stații electrice, puncte de conexiune și puncte de alimentare, cât și pentru distribuția secundară, posturi de transformare MT/JT, precum și în rețelele industriale.

Celule pot fi echipate cu aparataj de la furnizorii noştri strategici SIEMENS, SCHNEIDER ELECTRIC, ABB sau aparataj de la alţi producători conform solicitărilor clienţilor noştri. Celule electrice Electroalfa sunt concepute și testate în conformitate cu standardul european SR EN 62271-200.

Posturile de transformare compacte sunt echipamente ce asigură racordarea consumatorilor publici, industriali sau casnici la rețeaua de medie tensiune. Electroalfa produce posturi de transformare prefabricate de MT/JT tip Alfa Power, într-o gamă variată de tipo-dimensiuni, în producția standard, dar și produse derivate, adaptate aplicației solicitate. Pentru a răspunde cerințelor pieței proiectăm posturi de transformare compacte în anvelopă de beton sau metal în game standard de la 160 kVA până la 1600 kVA cu acces interior sau exterior sau la solicitare până la 2500 kVA.

Posturile de transformare prefabricate de MT/JT, în anvelopă de beton tip PTAB sunt utilizate în rețelele electrice de distribuție în cablu, urbane și rurale, publice sau industriale, șantiere de construcții, exploatări miniere, irigații în agricultură, etc.

Posturile de transformare compacte Alfa Power sunt realizate și echipate în fabricile noastre specializate și se livrează direct la cheie loco beneficiar.

Posturile de transformare au în componență:

 • Anvelopă: fundație, cabină, cuva de reținere a uleiului
 • Echipamentul de medie tensiune
 • Transformatorul în compartiment separat
 • Echipamentul de joasă tensiune

Posturile de transformare compacte Alfa Power prezintă următoarele avantaje:

 • Anvelopa realizată într-o structură monobloc are o rezistență bună la toate solicitările mecanice care pot să apară în întreaga perioadă de viață
 • Rezistență la coroziune dată de materialele folosite: anvelopa din beton și ușile realizate din aluminiu sau rășini armate cu fibră de sticlă
 • Robustețe și protecție antivandalism
 • Finisajul anvelopei este de calitate (produsele pot fi prevăzute, la cerere cu tencuieli adecvate încadrării în ambientul locului de instalare)
 • Anvelopele pot fi realizate într-o mare gamă tipo-dimensională, datorită tehnologiei de fabricație flexibile
 • Mentenanță ușoară
 • Durata de viață maximizată prin clasa termică 10K, până la puteri ale transformatoarelor de 1000KVA, inclusiv
 • Durata normată de funcționare a produselor este de 30 de ani
 • Calitate certificată (posturile de transformare compacte Alfa Power sunt realizate conform standardului european SR EN 62271-202 și au fost testate în laboratoarele ICMET, având rezultate în totalitate corespunzătoare la testele de tip complete

Pentru a simplifica activitatea în site, Electroalfa a realizat posturi de transformare compacte, monobloc, complet echipate, până la puteri de 630KVA. Pentru puteri mai mari, din considerente de masă și gabarit, ținând cont de posibilitățile uzuale de transport și ridicare, produsele sunt realizate din cabina echipată și soclu, care se ansamblează direct în site.

Posturile de transformare Alfa Power respectă standardele tehnice ale companiilor de distribuție a energiei electrice la nivel național precum Distribuție Energie Oltenia (Grupul CEZ), Delgaz Grid (Grupul E.ON), Grupul Electrica, Grupul Enel.

Caracteristici tehnice 
Tensiune nominală pentru partea de MTMaxim 24 kV
Putere maximă2500 kVA
Rezistență la arc electric liber12,5 kA
Grad de protecțieIP 45; IP 33
Tip exploatareInterior sau exterior

Celule electrice pentru distribuţia primară Electroalfa sunt realizate pentru tensiuni nominale cuprinse între 7,2 și 24 kV şi curenţi nominali de până la 4000 A. Echipamentele respectă standardele tehnice ale companiilor de producție, transport și distribuție a energiei electrice la nivel național precum Transelectrica, Distribuție Energie Oltenia (Grupul CEZ), Delgaz Grid (Grupul E.ON), Grupul Electrica.

Celulele electrice pentru distribuție primară Electroalfa, din gama S 12xx, pentru tensiunea de maxim 12 KV c.a., au fost testate la valori ale curentului nominal în serviciu continuu de până la 5.000A și la valori ale curentului nominal admisibil de scurta durată de 50 KA/1s. Acest tip de celule sunt rezistente la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare până la IAC AFLR 50KA, 1s. Celulele din gama S 24xx, pentru tensiunea de 24 KV c.a. au fost testate la valori ale curentului nominal în serviciu continuu de pânaă la 2.500A și la valori ale curentului nominal admisibil de scurtă durată de 25KA/1s.

Acest tip de celule sunt rezistente la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare IAC AFLR 25KA/ 1s.

Celulele asigură continuitatea serviciului, conform clasificării standard LSC2B. Din punct de vedere al separării compartimentelor clasificarea acestor celule este PM. Celulele electrice pentru distribuția primară se compun dintr-o carcasă metalică, realizată din panouri de tablă, asamblate cu nituri speciale, organe de asamblare sau sudură electrică în puncte, în care se află aparatajul de medie tensiune corespunzător cerinţelor de exploatare, inclusiv căruciorul debroşabil, şi aparatajul de joasă tensiune de măsură, comandă, protecţie şi semnalizare.

Căruciorul debroșabil are 3 poziții functionale: de lucru, de test și extras. El se poate deplasa între aceste 3 poziții lin și fără șocuri, pe calea de rulare.

Pe lângă varianta clasică, în care această deplasare este realizată prin acționare manuală, Electroalfa asigură pentru noua gamă de celule de 24KV, 1250A, 25KA și posibilitatea acționării automate a căruciorului debroșabil. Aceeași facilitate este oferită și pentru acționarea manuală sau automată a cuțitelor de punere la pământ. Această opțiune poate fi aleasă de la comanda către producator a celulelor, sau după ce acestea au fost puse în funcțiune. Pe baza experienței acumulate în domeniu, concepția și proiectarea celulelor debroșabile de medie tensiune permite montarea în tipul de carcasă realizată de Electroalfa unei diversități de întreruptoare, de la diverși producători, cu adăptări minimale, funcție de particularitățile constructive ale acestora. Până acum în cadrul celulelor Electroalfa au fost integrate întreruptoare produse de Siemens, ABB, Schneider Electric și Eaton. Datorită competențelor echipei de ingineri din cadrul companiei, există capabilitatea integrării rapide în celule și a altor tipuri de întreruptoare.

Caracteristici tehnice  
Tensiune nominală Ur12kV24kV
Curent nominal IrMaxim 4000AMaxim 2500A
Curent nominal admisibil de scurtă durată IkMaxim 50kAMaxim 25kA
Curent nominal admisibil de vârf Ip125kA63kA
Rezistență la arc liber din fată și lateralMaxim 50kAMaxim 25kA

Celule electrice de medie tensiune pentru distribuția primară cu dublu sistem de bare

Celula de medie tensiune cu dublu sistem de bare este destinată pentru distribuţia primară pe partea de medie tensiune a staţiilor de transformare din sistemele de distribuţie a energiei electrice și îmbină noile tehnologii cu infrastructura existentă.

Celula de medie tensiune cu dublu sistem de bare este un echipament electric de interior, în carcasă metalică, compartimentată, cu izolația în aer, având în componența ei un întreruptor în vid și un separator de bare în aer.

Caracteristici tehnice 
Tensiunea nominală7,2 - 24 kV
Tensiunea nominală de ținere la impuls de trăsnet (fază-pământ, fază-fază)60 - 125 kV
Tensiunea nominală de ţinere la încercarea de 50 Hz20 - 50 kV
Curent nominal (In)max. 2500 A
Curent de ruperemax. 25 kA
Curent nominal admisibil de vârf63kA
Curent nominal admisibil de scurtă durată63kA
Tensiunea circuitelor secundare și de comandă24; 48; 60; 110; 220 Vcc
 100; 110; 230 Vca
Gradul de protecție caseta IP3X
Izolația barelor din circuitele principaleaer
Rezistența la arc electric liber, în interiorul casetei25 kA

Condiții de funcționare 
Temperatura mediului ambiant-5° … +45°C
Temperatura medie timp de 24 ore+35°C
Umiditatea relativă a aeruluimaxim 90% la 35°C
Altitudinea maximă1000 m
Atmosferanormală, necorozivă, neinflamabilă, necontaminată

Celule electrice pentru distribuția secundară sunt utilizate pentru partea de medie tensiune a substațiilor de transformare MT/JT (în posturi de transformare compacte în anvelopă de beton sau metalică, posturi de transformare în construcții zidite, puncte de conexiune), pentru alimentarea clădirilor publice (spitale, clădiri de birouri, zone rezidențiale, stadioane, aeroporturi, supermarketuri), pentru alimentări de unități industriale (rafinării, fabrici de ciment, șantiere navale, s.a.), centrale fotovoltaice şi centrale eoliene.

Electroalfa produce celule electrice pentru distribuția secundară de tipul S2490_xx. Acestea sunt celule de interior, în carcasă metalică, cu simplu sistem de bare, extensibile și sunt utilizate în sistemele de distribuție secundară de medie tensiune, până la nivelul de tensiune de 24KV, curentul nominal în regim continuu de maxim 630A și curentul nominal admisibil de scurtă durată de maxim 20KA/1s.

Acest tip de celule este rezistent la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare IAC AFLR 20KA/ 1s. Celulele asigură continuitatea serviciului, conform clasificării standard LSC2B. Din punct de vedere al separării compartimentelor, clasificarea acestor celule este PI. Echipamentele sunt realizate conform standardului european SR EN 62271-200 și au fost testate în laboratoarele ICMET, având rezultate în totalitate corespunzătoare la testele de tip complete. Celulele electrice din gama P2490_xx prezintă urmatoarele avantaje: instalare ușoară, exploatare sigură și simplă, siguranța personalului de exploatare, compacte, extensibile, calitate certificată, integrabile în SCADA, raport calitate- preț optim. Se asigură consultanță clienților pentru alegerea celor mai bune soluții tehnice necesare pentru fiecare aplicație în parte.

Odată cu livrarea celulelor, Electroalfa poate furniza servicii de: montaj, testare, parametrizare și punere în funcțiune, asistență tehnică. Deasemeni sunt oferite servicii de școlarizare a personalului de exploatare din departamentul mecano-energetic și a celui din departamentul de mentenanță al clienților. Electroalfa oferă și servicii de mentenanță, pentru întreaga perioadă de viață a produselor livrate.

Principalele utilizări ale celulelor de distribuție secundară sunt în posturile de transformare compacte și punctele de conexiune. Alimentarea cu energie electrică este asigurată, în ultima perioadă, tot mai mult prin posturi trafo compacte, soluţie ce conferă avantaje din punct de vedere al modularizării și tipizării investiţiilor, dar şi o modalitate de micşorare a timpului de finalizare a investiţiei.

Echipamentele respecta standardele tehnice ale companiilor de distribuție a energiei electrice la nivel național precum Distribuție Energie Oltenia (Grupul CEZ), Delgaz Grid (Grupul E.ON), Grupul Electrica.

Condiții de funcționare 
Tensiune nominală Ur24kV
Curent nominal Ir630A
Curent nominal admisibil de scurtă durată Ikmaxim 20kA
Curent nominal admisibil de vârf Ipmaxim 50kA
Rezistența la arc liber din fată și lateralmaxim 16kA

REFERINȚE

Trimite o cerere de ofertă


Am fost informat(ă) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar că am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:

pentru promovare: oferte, noutăți, recompense

pentru activități promoționale: concursuri, reclame, publicitate

UPLOAD