Electroalfa a luat ființă odată cu primele forme ale democrație în România, la începutul anilor ’90. Prin încredere, muncă, dedicare, respect și permanentă adaptare la cerințele partenerilor, Electroalfa a ajuns astăzi un brand românesc recunoscut pe piața națională și apreciat pe piețele de peste hotare pentru produsele și serviciile oferite în domeniul energiei, industriei, infrastructurii și al clădirilor.

Pasiunea echipei, sistemul de management modern al celor trei fabrici de producție, centrul dedicat cercetării și dezvoltării, tehnologiile performante, precum și complexitatea lucrărilor de referință, recomandă Electroalfa drept un excelent partener de afaceri.

Electroalfa activează pe piața de profil prin intermediul a trei divizii de business.

Diviziile Echipamente Electrice și Confecții Metalice gestionează portofoliul de produse al companiei. Producţia de echipamente se realizează folosind capacităţile de producţie ale celor trei fabrici din Botoșani, România. Activitatea de antreprenoriat, realizată de Divizia Antrepriză, asigură înglobarea produselor Electroalfa în lucrări complexe, livrabile „la cheie”, care implică proiectarea și execuția efectivă a investiției.

“Suntem o companie care își bazează business-ul pe evoluție și respect. Avem experiența necesară pentru a ne mulțumi clienții, avem energia să investim și să evoluam prin cercetare, avem puterea să fim implicați activ în comunitate. Toate aceste lucruri ne fac să funcționăm ca un ansamblu unitar, capabil să ofere atât soluții integrate în domeniul energetic, cât și sprijin real societății din care facem parte. Am ajuns la acel moment de maturitate, moment în care o companie respectă, în egală măsură, clienții, angajații, societatea”.


Gheorghe Ciubotaru,
Președintele Grupului de firme Electroalfa

Sistem de managementSistemul de Management Electroalfa (AMIC) este bazat pe principii Kaizen și este implementat la nivelul întregului grup Electroalfa. Acest sistem susține dezvoltarea și îmbunătățirea la nivel strategic și operațional și are ca piloni de bază:

> Performanța, continuu îmbunătățită, în calitatea și livrarea produselor și serviciilor Electroalfa

> Dezvoltarea armonioasă și constantă a oamenilor și perpetuarea unui puternic spirit de echipă

> Managementul eficient și eficace al îmbunătățirii permanente a fluxurilor de producție

Echipa noastră

Consiliu de Administrație

Gheorghe Ciubotaru

Președinte

Manuel Gosav

Vicepreședinte

George Ciubotaru

Vicepreședinte

Constantin Todi

Membru

Cezar Rosin

Membru

Management

Stefan Petrea


Director Operational

George Gasan

Director Divizia Confecții Metalice

Cristian Bugheanu

Director Divizia Antrepriză

Gabriela Nechifor

Manager Kaizen

Cornel Pavel

Director Divizia Echipamente Electrice

Doru Mîndru

Director Comercial
Divizia Confecții Metalice

Ioan Condurache

Director Tehnic&Comercial
Divizia Antrepriză

Dorina Balan

Manager Resurse Umane

Povestea noastră

kaizen

 1. În anul 1991, la doar un an de la instaurarea democrației în societatea românească, un inginer român, vizionar, a înființat prima companie din Grupul Electroalfa.

 2. În primul an de funcționare a fost omologat produsul de serie - cutia de distribuție 1-7.

 3. Sunt derulate proiecte de investiții majore în companie, prin achiziții de noi utilaje: mașini de îndoit table, ghilotină, instalații de vopsit în câmp electrostatic.

 4. Dezvoltarea companiei Electroalfa pe plan local a dus la deschiderea primei filiale în București, capitala României. Tot în acest an a început producția proprie de confecție metalică pentru echipamentele electrice Electroalfa.

 5. S-a implementat sistemul de asigurare a calității conform ISO 9001 certificate de TUV, CERT și SRAC.

 6. Se inaugurează noul sediu administrativ al companiei. Gama de produse fabricate se diversifică (sisteme de distribuție a energiei electrice, echipamente cu sertare debroșabile) și începe exportul în Republica Moldova, Marea Britanie, Nigeria.

 7. Au fost certificate celulele de medie tensiune de 12, respectiv 24 kV.

 8. Se deschid alte două filiale, la Cluj și Iași. În același an, compania Electroalfa dezvoltă un nou sector de business și contractează primele lucrări de antreprenoriat.

 9. Produse de concepție proprie Electroalfa, tablourile electrice de joasă tensiune din familia DISMOD au fost omologate în baza buletinelor de încercări emise de către laboratoarele de specialitate naționale și internaționale.

 10. Se lansează un nou produs- postul de transformare compact în anvelopă de beton.

 11. Compania este organizată într-o nouă structură formată din divizii de business: Echipamente Electrice, Antrepriză, Confecții Metalice.

 12. Este finalizat proiectul parcului fotovoltaic din localitatea Rediu, județul Botoșani.

 13. Este inaugurat Centrul de Cercetare și Dezvoltare.

 14. Începe producția noului dulap SCADA PT/PC/PTAb. Tot acum, Electroalfa achiziționează licența SIVACON S8 și finalizează proiectul de modernizare a fabricii de confecții metalice.

 15. Este înființat un birou de proiectare în Republica Moldova, la Chișinău, iar în cadrul Diviziei Echipamente Electrice sunt derulate noi proiecte de optimizare a produselor precum: posturile de transformare monobloc, celulele electrice de 24 kv cu acționare manuală sau motorizată.

 16. Compania Electroalfa aniversează 25 de ani de activitate și începe implementarea unui nou stil de management bazat pe principii Kaizen.

 17. Grupul de firme Electroalfa depășește numărul de 500 de angajați și totodată se definesc Misiunea și Viziunea companiei până în 2022.

 18. Este realizat primul proiect de amploare al companiei într-o țară din Europa - "Puncte de conexiune și trafo de putere pentru parc de stocare a energiei în Anglia".

 19. Se extinde fabrica de Confecții Metalice din Botoșani și totodată se extind operațiunile comerciale în vestul Africii prin deschiderea unei companii proprii în Dakar- Senegal.

Cercetare și dezvoltare

Centrul de Cercetare și Dezvoltare este un vector esențial de creștere a competivității economice și tehnologice a grupului Electroalfa, în vederea realizării de prototipuri și produse inovative, performante la nivel mondial.

Citește

Certificări, autorizații, atestări

Un sfert de secol de activitate neîntreruptă și experiența oferită clienților de pretutindeni este cea mai de preț certificare a Grupului Electroalfa

Citește

OHSAS 18001:2007

ISO 9001:2008

ISO 14001:2005

OHSAS 18001:2008

BV MODE II SCHEME

Furnizori și parteneri strategici

Pentru ca o afacere să fie solidă și să reziste în timp, angajamentele sistemului calității Electroalfa necesită furnizori de top și parteneriate solide.

Citește

Responsabilitate Socială

“Dăruirea față de semeni și dragostea autentică față de adevăr și viață sunt cele mai puternice forțe ale schimbării în bine. Cu ajutorul familiei și al echipei Electroalfa identificăm nevoile comunității, ne alegem cu grijă partenerii și investim, uman și financiar, pentru ca societatea să evolueze. Avem o afacere de succes în Botoșani și este firesc să avem grijă de orașul în care activăm și de oamenii care ne înconjoară.”

Mioara Ciubotaru,

Membru fondator Fundația Alfa, Suflet și Energie

Citește