Implicarea în evoluția comunității a venit firesc, încă de la înființarea companiei, managementul Electroalfa investind suflet și energie pentru a pune în mișcare mecanismele de progres ale unei societăți – grija, empatia, implicarea.

Fundația Alfa, Suflet și Energie este o organizație non-guvernamentală și non-profit dedicată în exclusivitate proiectelor de responsabilitate socială ale grupului Electroalfa. Proiectele pe care fundația le realizează aduc valoare adăugată în educație și cultură, grijă în societate, susținere copiiilor și vârstnicilor cu nevoi speciale.

Proiecte educaționale dezvoltate de fundația companiei Electroalfa au fost create cu scopul de a identifica și de a susține copii și tinerii cu rezultate excepționale în diverse domenii: tehnic, artistic, sportiv, etc. Într-un context mondial exigent în ceea ce privește angajarea tinerilor pe piața muncii, fundația oferă copiilor și tinerilor din zonă variante viabile pentru dezvoltarea unui viitor.

Pe plan social, fundația se implică în diverse proiecte care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice și a familiilor cu nevoi speciale. La nivel local sunt organizate campanii umanitare pentru persoanele aflate în dificultate.

Pentru că din punct de vedere cultural orașul Botoșani a dat de-a lungul timpului personalități care și-au pus amprenta asupra culturii naționale, Fundația Alfa, Suflet și Energie susține tineri artiști și manifestări culturale locale.

Mai multe informații despre activitatea Fundației Alfa, Suflet și Energie se găsesc pe site-ul oficial al organizației www.fundatiaalfa.ro

Responsabilitate Socială

“Dăruirea față de semeni și dragostea autentică față de adevăr și viață sunt cele mai puternice forțe ale schimbării în bine. Cu ajutorul familiei și al echipei Electroalfa identificăm nevoile comunității, ne alegem cu grijă partenerii și investim, uman și financiar, pentru ca societatea să evolueze. Avem o afacere de succes în Botoșani și este firesc să avem grijă de orașul în care activăm și de oamenii care ne înconjoară.”

Mioara Ciubotaru,

Președintele Fundației Alfa, Suflet și Energie

Proiecte de suflet

Fabrica de Excelență

Fabrica de Excelență identifică și susține tineri valoroși, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta performanța, dar și de a se integra profesional în cadrul unei companii, prin participarea la un program de internship.
Programul se adresează studenților și masteranzilor care urmează cursurile facultăților de profil tehnic sau economic și oferă burse private de studiu. Aceste burse sunt destinate pregătirii didactice a tinerilor, în vederea participării lor la concursuri, competiții naționale sau internaționale, olimpiade, proiecte școlare sau educative, perfecționare și formare, achiziții de materiale didactice.

Programul se organizează anual, iar bursele au o valoare de 4.500 lei/an pentru fiecare bursier.

Tabăra de scriere creativă Alpha

Proiectul „Tabără de scriere creativă Alpha” a inclus un concurs de creații literare, adresat elevilor din învățământul liceal din județul Botoșani, dornici să își antreneze talentul literar. Concursul a inclus o secțiune de proză și una de poezie și a avut ca juriu de selecție și traineri pe scriitorii Dan Lungu și Svetlana Cârstean.

Tabăra de scriere creativă a fost organizată la Ipotești, iar programul a inclus cursuri și exerciții practice, un cerc literar, dar și vizitarea obiectivelor turistice de interes din Botoșani, inclusiv centrul vechi al orașului.

Sub îndrumarea mentorilor Dan Lungu și Svetlana Cârstean, tinerii au realizat creații literare care au fost publicate în antologia “Ce tot atâtea îmbrățișări”. Volumul a fost lansat la Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Consiliului Local Botoșani.

Participarea la competiții sportive internaționale Iulian Rotariu, campionul unei cauze nobile

Botoșăneanul Iulian Rotariu, de profesie pompier, membru activ al Asociației Sportive a Pompierilor din România, este singurul român care a participat la competiții mondiale de maraton în condiții extreme, purtând drapelul României pe toate traseele. Iulian Rotariu s-a clasat în primele locuri, printre sportivi de performanță.

Fundația Alfa, Suflet și Energie l-a sprijinit în patru competiții din seria de ultramaratoane extreme 4 Deserts. Iulian face acest efort în scop caritabil, pentru a ajuta copiii din Botoșani care suferă de autism.

Sprijin pentru copiii care suferă de autism

Fundația Alfa, Suflet și Energie susține activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani. Alături de angajații companiei Electroalfa, s-a realizat suplimentarea orelor de terapie specializată pentru copiii aflați în grija organizației, precum și amenajarea unei încăperi din sediul asociației.

Mai presus de toate: sănătatea oamenilor

Înființarea compartimentului de neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, a necesitat relocarea unui medic specialist dintr-un alt județ. Timp de doi ani consecutivi, Fundația Alfa, Suflet si Energie a acoperit cheltuielile de cazare pentru doctorul neurochirurg Kiss Petre Attila, medic specialist în cadrul secției de neurochirurgie a spitalului județean din Botoșani.

Amenajarea unei cantine și asigurarea mesei calde pentru elevii cu nevoi speciale ( elevi cu diferite grade de deficiență mintală sau dificultăți de învățare ), timp de un an școlar

În cadrul Liceului Tehnologic Special Sfântul Stelian din Botoșani , Fundația Alfa, Suflet și Energie a amenajat o sală de cantină dotată și utilată, astfel încât elevii proveniți din medii defavorizate să poată lua masa în condiții normale, în sistem de catering.

Sala a fost extinsă la o capacitate de 50 de locuri, geamurile și ferestrele au fost înlocuite, au fost reconsolidați pereții și schimbată instalația electrică. A fost achiziționat un boiler electric, dar și tot mobilierul necesar unei cantine- mese, scaune, dulapuri, veselă. Încăperea este prevăzută acum cu oficii de baie și bucătărie, iar pentru un plus de armonie pereții au fost decorați cu picturi în culori vesele.

Case sociale pentru familii în dificultate

Două familii nevoiașe din județul Botoșani au beneficiat de construcția unei locuințe sociale, respectiv reabilitarea unei case vechi.

Construcție casă socială
Construcția casei sociale – două camere și un hol, a fost realizată la fabrica de posturi de transformare compacte Electroalfa. Utilarea și mobilarea completă a casei au fost asigurate prin intermediul fundației.

Reabilitare casă socială
Reabilitarea casei celeilalte familii a fost realizată în doua etape. Prima parte a lucrărilor a inclus: înlocuirea ușilor și a geamurilor, refacerea pereților interiori, înlocuirea acoperișului, izolarea podului, turnarea trotuarelor în jurul casei, achiziția unei sobe și a mobilierului. În etapa a doua, s-au refăcut două camere și holul, iar cu participarea colegilor din Electroalfa, s-a utilat și mobilat restul încăperilor.