Debitare

Tehnologia de debitare asigură decuparea tipurilor și a calităților de tablă necesară execuției fiecărei comenzi în formate cu dimensiuni specifice. Pentru reducerea pierderilor de material, Electroalfa utilizează soluții de soft dedicate, care conduc la pierderi tehnologice minime.

În cadrul atelierului de debitare, tabla se taie din formate standard sau din rulouri, pe următoarele utilaje:

›   ghilotină tip FGH 420 pentru table cu grosime de maxim 3 mm

›   linie derulor prevăzut cu dispozitiv de îndreptare a tablei pentru rulouri cu lățimea de maxim 1250 mm, grosimea de maxim 3 mm și greutatea de maxim 5 tone

Prese

Fabrica de Confecții Metalice Electroalfa dispune un parc de prese format din: 2 prese hidraulice pentru deformare țevi subțiri, 9 prese cu excentric cu puteri între 20 și 63 tone forță și o presă hidraulică pentru ambutisări cu o putere de 500 tone forță.

Tăiere laser

Utilajul LT Combo Fiber cu putere 3000W este destinat tăierii cu precizie a diverselor tipuri de table (oțel structural până la 20 mm grosime; oțel inox până la 10 mm grosime; aluminiu până la 10 mm grosime; cupru până la 6 mm grosime) și de profile cu lungimea de maxim 6000 mm și greutatea 200 kg.

Laser și ștanțare Combi

Utilajul TC6000 conferă precizie ridicată și flexibilitate în fabricație, reducând la minim lista de scule de ștanțare necesară execuției unui produs.

Ștanțare CNC

Fabrica de Confecții Metalice Electroalfa dispune de un parc variat de utilaje CNC după cum urmează: 1 utilaj PrimaPower cu magazie automată de scule turelă și sistem de decupare tip ghilotină, 3 utilaje Trumatic cu alimentare automată din bara de scule, 2 utilaje Euromac ce permit programare de la consola utilajului.

Îndoire prese CNC

Cele 5 prese CNC de tip abkant asigura indoiri precise si repetitive: Elmaksan Power Bend Pro 135 -30, Gasparini PBS45/1600, Gasparini PBS45/2100, Gasparini PBS85/3000, Trumpf Turmabend V85S.

Îndoire centre CNC

Pentru îndoirea pieselor de tablă comandate în serii repetitive sau medii sunt disponibile 2 centre de îndoit de mare productivitate: PrimaPower FBe4 și Weinbrenner B12.

Îndoire țevi CNC

Utilajul BLM E-Turn 52 asigură îndoiri de mare precizie, productivitate și o gama largă de tipuri de îndoire.

Sudură robot

Robotul de sudură Carl Closs poate fi dotat cu diverse tehnologii de sudură și dispune de o masă cu rotație pe 6 axe care-i asigură o ridicată productivitate.

Sudură manuală

În cadrul fabricii sunt disponibile mai multe utilaje corespunzătoare diverselor tehnologii necesare sudării pentru materiale precum: MIG/MAG, WIG/WAG.

Sudură prin presiune

Pentru tehnologia de sudură prin presiune Electroalfa deține utilaje de la producători consacrați: Tecna, Fronius, Telwin.

Vopsitorie

Pregătirea suprafețelor de vopsit are loc într-un sistem cu control și reglaj automat pe o linie cu conveior. În cadrul secției de vopsitorie se utilizează un tratament de tip nanoceramic care permite vopsirea unei game variate de materiale (oțel normal, oțel galvanizat, oțel zincat electrochimic, oțel inoxidabil, oțel aluminizat, aluminiu) cu performanțe anticorozive ridicate. Electroalfa deține o soluție anticoroziva testată pentru clasa C4 ISO12944-2.

În circuitul conveiorului sunt integrate o cabină automată de vopsire Nordson cu sistem ciclotron și o cabină manuală pentru realizarea seriilor mici.

Acoperiri electrochimice

Linia ManzGalvanotech dotată cu control semiautomat al procesului și stțtie de epurare proprie este utilizată în prezent pentru zincare electrochimică la ramă sau tambur în bai cu dimensiuni interne generoase pentru acest tip de acoperiri (2100x400x1100 mm).

Turnare garnituri poliuretanice

Utilajul CNC Rampf permite turnarea garniturilor de etanșare în 2 axe pe materiale variate cu precizie ridicată.

Linii de montaj

În cadrul liniilor de montaj activează echipe specializate, utilizând concepte variate de optimizare a producției (Kamban, supermarket etc).