Celule electrice de medie tensiune pentru distribuţia primară

Celule electrice pentru distribuţia primară Electroalfa sunt realizate pentru tensiuni nominale cuprinse între 7,2 și 24 kV şi curenţi nominali de până la 4000 A. Echipamentele respectă standardele tehnice ale companiilor de producție, transport și distribuție a energiei electrice la nivel național precum Transelectrica, Distribuție Energie Oltenia (Grupul CEZ), Delgaz Grid (Grupul E.ON), Grupul Electrica.

Celulele electrice pentru distribuție primară Electroalfa, din gama S 12xx, pentru tensiunea de maxim 12 KV c.a., au fost testate la valori ale curentului nominal în serviciu continuu de până la 5.000A și la valori ale curentului nominal admisibil de scurta durată de 50 KA/1s. Acest tip de celule sunt rezistente la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare până la IAC AFLR 50KA, 1s. Celulele din gama S 24xx, pentru tensiunea de 24 KV c.a. au fost testate la valori ale curentului nominal în serviciu continuu de pânaă la 2.500A și la valori ale curentului nominal admisibil de scurtă durată de 25KA/1s.

Acest tip de celule sunt rezistente la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare IAC AFLR 25KA/ 1s.

Celulele asigură continuitatea serviciului, conform clasificării standard LSC2B. Din punct de vedere al separării compartimentelor clasificarea acestor celule este PM. Celulele electrice pentru distribuția primară se compun dintr-o carcasă metalică, realizată din panouri de tablă, asamblate cu nituri speciale, organe de asamblare sau sudură electrică în puncte, în care se află aparatajul de medie tensiune corespunzător cerinţelor de exploatare, inclusiv căruciorul debroşabil, şi aparatajul de joasă tensiune de măsură, comandă, protecţie şi semnalizare.

Căruciorul debroșabil are 3 poziții functionale: de lucru, de test și extras. El se poate deplasa între aceste 3 poziții lin și fără șocuri, pe calea de rulare.

Pe lângă varianta clasică, în care această deplasare este realizată prin acționare manuală, Electroalfa asigură pentru noua gamă de celule de 24KV, 1250A, 25KA și posibilitatea acționării automate a căruciorului debroșabil. Aceeași facilitate este oferită și pentru acționarea manuală sau automată a cuțitelor de punere la pământ. Această opțiune poate fi aleasă de la comanda către producator a celulelor, sau după ce acestea au fost puse în funcțiune. Pe baza experienței acumulate în domeniu, concepția și proiectarea celulelor debroșabile de medie tensiune permite montarea în tipul de carcasă realizată de Electroalfa unei diversități de întreruptoare, de la diverși producători, cu adăptări minimale, funcție de particularitățile constructive ale acestora. Până acum în cadrul celulelor Electroalfa au fost integrate întreruptoare produse de Siemens, ABB, Schneider Electric și Eaton. Datorită competențelor echipei de ingineri din cadrul companiei, există capabilitatea integrării rapide în celule și a altor tipuri de întreruptoare.

Caracteristici tehnice
Tensiune nominală Ur12kV24kV
Curent nominal IrMaxim 4000AMaxim 2500A
Curent nominal admisibil de scurtă durată IkMaxim 50kAMaxim 25kA
Curent nominal admisibil de vârf Ip125kA63kA
Rezistență la arc liber din fată și lateralMaxim 50kAMaxim 25kA

Celule electrice de medie tensiune pentru distribuția primară cu dublu sistem de bare

Celula de medie tensiune cu dublu sistem de bare este destinată pentru distribuţia primară pe partea de medie tensiune a staţiilor de transformare din sistemele de distribuţie a energiei electrice și îmbină noile tehnologii cu infrastructura existentă.

Celula de medie tensiune cu dublu sistem de bare este un echipament electric de interior, în carcasă metalică, compartimentată, cu izolația în aer, având în componența ei un întreruptor în vid și un separator de bare în aer.

Caracteristici tehnice
Tensiunea nominală7,2 – 24 kV
Tensiunea nominală de ținere la impuls de trăsnet (fază-pământ, fază-fază)60 – 125 kV
Tensiunea nominală de ţinere la încercarea de 50 Hz20 – 50 kV
Curent nominal (In)max. 2500 A
Curent de ruperemax. 25 kA
Curent nominal admisibil de vârf63kA
Curent nominal admisibil de scurtă durată63kA
Tensiunea circuitelor secundare și de comandă24; 48; 60; 110; 220 Vcc
100; 110; 230 Vca
Gradul de protecție caseta IP3X
Izolația barelor din circuitele principaleaer
Rezistența la arc electric liber, în interiorul casetei25 kA

 

Condiții de funcționare
Temperatura mediului ambiant-5° … +45°C
Temperatura medie timp de 24 ore+35°C
Umiditatea relativă a aeruluimaxim 90% la 35°C
Altitudinea maximă1000 m
Atmosferanormală, necorozivă, neinflamabilă, necontaminată

    Trimite o cerere de ofertă


    Am fost informat(ă) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar că am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:


    pentru promovare: oferte, noutăți, recompense


    pentru activități promoționale: concursuri, reclame, publicitate

    UPLOAD