Electroalfa a finalizat la 3 Martie 2014 prin Electro-Alfa CM, proiectul „Modernizarea SC Electro Alfa CM SRL in vederea cresterii competitivitatii si imbunatatirii potentialului pe piata” co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare nr. 230431/03.08.2012, incheiat cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 19 luni si are o valoare totala de 18.988.863 lei, din care contributia Electroalfa este de 11.812.341lei.

Prin acest proiect s-au achizitionat utilaje si aplicatii software de ultima generatie pentru prelucrarea metalelor, cum ar fi: decupare laser pentru tabla si tevi, indoire tevi si profile, debavurare automata, indoire automatizata a foilor de tabla, vopsire in camp electrostatic cu pretratament nano ceramic.

Electroalfa isi propune  astfel  o dezvoltare a portofoliului de produse de Confectie metalica, abordarea de proiecte si piete noi si implicit o crestere a cifrei de afaceri realizata prin aceast tip de produse.

“Am retehnologizat o fabrica cu utilaje noi si moderne, ca un prim pas intr-o etapa extrem de ambitioasa, aceea de a reusi sa creem produse de nivel calitativ extrem de ridicat, sa putem sa convingem mai multi parteneri externi sa contracteze cu noi si in felul acesta sa creem locuri de munca multe, cu inalta calificare.“, a declarat Presedintele companiei, Gheorghe Ciubotaru la Conferinta.