Fundatia Grupului de firme Electroalfa a fost premiata miercuri, 5 aprilie, in cadrul galei de premiere dedicata exclusiv recunoasterii proiectelor de resposabilitate sociala ale companiilor din Romania. Proiectul “Fabrica de Excelenta” a obținut o Mentiune la categoria Educatie, categorie la care au concurat peste 30 proiecte.

“Fabrica de Excelenta” este un program care identifica si sustine tineri valorosi, oferindu-le oportunitatea de a-si dezvolta performantele. In perioada urmatoare se va lansa cea de-a patra editie, primele trei editii avand deja peste 35 beneficiari.

Responsabilitatea sociala face parte din filosofia companiei Electroalfa, actitivitatile desfasurate avand impact asupra unor domenii importante: educatie, social, cultura. Printre cele mai importante proiecte enumeram: program burse private de studiu, sustinerea copiiilor cu autism din judetul Botosani, participari la tabere educationale pentru copii si tineri, sustinere comunitati defavorizate (constructie casa sociala, reabilitare casa familii nevoiase), sprijin activitate compartiment de neurochirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati” Botosani, sustinere proiecte culturale (Atelierele FILIT la Ipotesti, participare festival teatru Trupa Drama, Poteca- film promovare ciclism in Botosani, etc.)

Competitia Romanian CSR Awards a reunit peste 150 de reprezentanți ai companiilor care s-au implicat in acțiuni de responsabilitate sociala, printre care: CEZ Grup, E.on, Engie România, Mol Romania, Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, Lidl, Kaufland, Raiffesein Bank, ING Bank, Sieveco, Renault, etc.

Potrivit organizatorilor anul acesta s-au inscris un numar record de proiecte- 124. Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate de catre 9 membri ai Juriului, care au tinut cont de impactul si relevanța proiectelor pentru comunitati, numarul de beneficiari, de angajati si voluntari implicati in proiect, dar si de eficienta bugetului investit.