Electroalfa a dotat laboratoarele Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii Stefan cel Mare Suceava cu echipamente electrice, in scop educational.

Echipamentele constau in produse finite precum: Punct de aprindere iluminat public, Cabina de pornire si protectie motor, Cutie de masura, Tablou electric, Blocuri de masura si protectie trifazate, dar si aparataj electric pentru diverse aplicatii (instalatii tip AAR, pornire prin convertizor de frecventa, masura parametrii retea electrica). Prin aceasta actiune Electroalfa doreste sa sprijine pregatirea practica a studentilor, oferind acces la solutii tehnice de actualitate. Studentii vor putea studia constructia produselor finite Electroalfa in cadrul orelor de laborator, urmand sa  identifice si sa echipeze dupa o schema electrica echipamente similare. Absolventii vor fi capabili astfel, sa faca fata cu succes cerintelor angajatorilor din domeniu.

Electroalfa organizeaza anual programe de practica si internship la care pot participa studenti si masteranzi din cadrul facultatilor tehnice de profil. Compania are un parteneriat cu Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, unii dintre absolventii acestei institutii devenind specialisti Electroalfa.