La inceputul acestei saptamani, Presedintele Grupului de Firme Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru a participat in calitate de speaker la ZF Power Summit 2016, eveniment care a reunit reprezentantii celor mai mari jucatori din sectorul energetic. Participantii la acest eveniment au concluzionat ca sectorul energetic national are nevoie majora de investitii, dar si de clarificari legate de legislatie, redevente si energie regenerabila, aspecte sustinute si de Gheorghe Ciubotaru.

„Se spune ca strategia unei tari pleaca de la strategia energetica. Occidentul a investit foarte mult in energie regenerabila, insa la noi impredictibilitatea legislativa a pus la pamant energia verde”, a declarat Ciubotaru, prezent la evenimentul ZF Power Summit.

Un alt subiect indelung dezbatut a fost listarea la bursa a companiilor autohtone din sectorul energetic, acestea preferand, intr-o proportie semnificativa, sa se concentreze cu precadere pe dezvoltarea business-ului.

”Electroalfa se gandeste la listare, dar abia dupa ce vom deveni un jucator regional. Anul viitor sub nici o forma, insa probabil ca, începând cu 2018, vom aborda acest subiect. Vom decide daca cea mai buna varianta e bursa, investitorul financiar sau investitorul strategic”, a adaugat Gheorghe Ciubotaru, in cadrul ZF Power Summit.