Electroalfa este povestea unui adevărat brand românesc ce împlinește în acest an 30 de ani de activitate la scară internațională. Compania și-a construit businessul pe principii sănătoase, având la bază abordarea strategică win-win-win: compania câștigă,  clientul câștigă, comunitatea câștigă.

Peste 500 de parteneri au ales să colaboreze cu Electroalfa de-a lungul timpului, iar acest lucru a fost susținut de profesionalismul și dedicarea oamenilor, investițiile constante în tehnologii performante, cercetare- inovare pentru produse și servicii competitive, extinderea capacităților de producție. Un element cheie în dezvoltarea companiei este aplicarea sistemului de management orientat spre dezvoltarea oamenilor, îmbunătățirea continuă a proceselor și a calitățiii produselor, sistem ce a generat o puternică bază de sustenabilitate pentru viitorul businessului. În prezent, Electroalfa are patru fabrici moderne în Botoșani, propriul Centru de Cercetare Dezvoltare, reprezentanțe de vânzări la export și pe întreg teritoriul țării, un birou de proiectare în Republica Moldova și o cifră de afaceri de peste 42 milioane euro. În ultimii ani, Electroalfa a derulat investiții de peste 12 milioane de euro în construcția de noi fabrici, modernizarea spațiilor de producție și birouri, perfecționarea oamenilor. 

Am adunat energile, ambițiile și cunoștintele fiecăruia dintre noi, le-am armonizat astfel încât să ajungem să fim cu toții un întreg, iar acest întreg numit Electroalfa a avut curajul, energia, știința și forța de a-și exprima identitatea în comunitatea locală și cea de afaceri din care facem parte.

Toate acțiunile operaționale și strategice se derulează respectând valorile de bază ale culturii noastre organizaționale:  excelența, dedicarea, spiritul de autodepășire și armonia. Ghidați zilnic de aceste valori morale și de viziunea strategică a companiei, rezultatele muncii noastre se regăsesc în calitatea și complexitatea produselor fabricate, în tehnologiile și în fabricile în care ne desfășurăm activitatea, în aprecierea și încrederea oferită de partenerii noștri de afaceri.

Prin Viziunea 2023 -2030, Electroalfa va intra într-o nouă etapă a existenței sale, etapă armonizată cu direcțiile de dezvoltare europene, ce pun în centrul atenției mediul curat și nepoluat, siguranța alimentară și sanitară a oamenilor, produse inteligente, tehnologii automatizate, robotizate și nepoluante, precum și procese digitalizate. Această viziune include și proiecte importante pentru creșterea motivației angajaților, dezvoltarea stării de armonie, continuarea procesului de dezvoltare profesională pentru toți angajații companiei.

Este în puterea noastră să valorificăm energiile și sinergiile pentru a ne împlini ca oameni. Electroalfa este și va continua să fie un model de succes atât pentru noi înșine, pentru generația noastră, cât și pentru copiii noștri.

La mulţi ani, Electroalfa! La mulţi ani echipei, partenerilor şi colaboratorilor!”

Gheorghe Ciubotaru, Președintele Consiliului de Administrație Electroalfa